k

a

t

t

h

i

m

l

e

n

 

GIC S*Litho's Golden Sand (My) BSH ny11, svart goldentipped

*2003-03-12 †2020-06-13

Det finns katter, och så fanns det My. Det var inte givet när hon föddes, som tvåa i kullen med en oerfaren mamma som inte riktigt fattade vad som hände. Hon var liten, med dålig päls, och fick stödmatas. Men My växte upp till en stor hona på 4 kg, som intog hela rummet, med sin stora personlighet, bestämda röst och sanslösa charm. Hon är den enda som på bedömningssedeln fått 'act like a diva' som helhetsintryck. Hemma var hon mattes 'mymys' som älskade ligga i knät och bara se mig djupt i ögonen, och klappa mig på kinden. Hon hade sina givna drottningplatser i hemmet. Dessutom hade hon den mest fantastiska goldentippningen, med en varm aprikos färg, enda in till botten, och till de smaragdgröna ögon, som hon log med på sitt eget flickiga sätt. Hon hade lätt för att föda, och var en otrolig mamma. Hennes avkommor utgör S*Litho's linjen, och vi kunde glädja oss åt fem generationer tillsammans i hemmet.

Mer än sjutton år fick vi glädja oss tillsammans, och avskedet blev som väntat svårt för oss alla. Som den drottning hon var, tog hon avsked bit för bit, och insatte  sina avkommor i de uppgifter hon haft. Det var hjärtskärande att följa, och jag förstod att det närmaste sig slutet, när hon la sig mitt emot dotter Rosa för en sista pratstund, innan hon somnade in på soffan mellan husse och matte där hon haft sig plats. Vi är tacksamma för alla minnen från resor över Europa och här hemma. My kommer stanna i våra hjärtan för alltid, och påminna oss genom sina avkommor här hos oss, men också då och då på nätet genom de barnbarn som lagt grund till goldenuppfödningar i Brasilien, Slovakien, Ryssland och runt världen.

STAMTAVLA   AVKOMMOR   MYS SIDA

5 biv, 1 NOM ÅRETS BÄST I VARIANT (BIV) BRI ny11 SVERAK (FIFE) och BRITTRINGEN 2007

 

S*Litho's Lion King (Justus) BSH ny11, svart goldentipped

ägare:Jennie Alm, Loshult

 

*2006-04-25 †2019-10-29

Lion King var My's förstfödde pojke och andra generationen S*Litho's. En snygg, kraftig kille med lejongul päls, som snabbt fick många beundrare. I raden av intressenter hittade vi inte så snabbt det hem som vi upplevde skulle passa grabben, utan han fick stanna kvar hos oss och åka med en husbilstur i både Sverige och Norge. Så dök unga paret Jennie och Johannes upp, som letade efter en liten beb att utöka familjen med, och direkt förstod vi att vårt lilla lejon hade hittat sitt alldeles egna hem. När jag besökte honom första gången, visade han stolt upp mat och liggplatser, men gjorde också klart att han ville inte följa med mig tillbaka (bevis på att han hade hittat nytt hem). I semestertider bodde Justus (som han kallades) hos mormor, och det var också dit han flyttade och bodde sista åren för att få lite lugn och ro, och fortsätta vara ensambeb när ungdomarna fick tvåbenta. Vi är glada för att denne stilige kisse fick det så bra under många år, och delar sorgen och saknaden med familjen Alm och mormor, när nu Justus fått somna in pga sviktande njurar.

 
 

S*Litho's Honey Moon (Cicero) BSH ny11, svart golden tipped (tidigare BRI ny12)

ägare:Eva Tillgren, Smygehamn 

*2006-05-15 †2021-01-08

Då har tredje kissen i Sannas första kull, anslutet sig till familjen i katthimlen. Cicero var en otroligt vacker britthane med sin ljusa varma golden päls och smaragdgröna ögon. Gjorde succé på den utställning han var på, men både ägare och katt njöt bäst hemma. Där var han kungen i riket, och spelade ut hela charmen så han blev riktigt bortskämd hos sina slavar. Han fick ett gott och långt liv hos familjen Tillgren, men de senaste åren sviktade njurarna, och så kom då dagen när det var tid för guldklimpen att springa vidare. Vi hoppas han hittat mamma och bröder på de gröna ängarna, men delar sorgen och saknaden av en älskad familjemedlem.