K

A

T

T

H

I

M

L

E

N

 

IP&IC S*Litho's My Desert Rose (Rosa), BSH ny11 (svart goldentippad)

*2006-04-25 †2021-08-30

My's dotter från första kullen. Hennes tillgivna, känsliga personlighet knep allas hjärtan från start. Älskade att bli klappad och buren, skulle hänga i famnen hela dagen om hon fick bestämma. En riktig 'lillmy'. Husses ständiga skugga dygnet runt, där hon gick framför honom med svansen rakt i luften, om hon inte kunde hänga i hans armar. Däremellan kom hon bärande med 'presenter' till oss. Husbilen var hennes från tidig ålder, där hon hade koll på alla i kattfamiljen. vi brukade skämta om att hon kunde räkna, för hon visste exakt vem som gått på promenad, och var vi ute med någon efter solnedgången så hörde vi Rosa kalla. På kvällen hade hon sin givna plats på bordet framför husse, eller om inte det gick, brevid matte på trappan. Vi är så tacksamma för att hon fick vara med på hela husbilsrundan efter sin 15 års dag, och vara i full aktion med full koll, innan åldern tog ut sin rätt. Rosa hade det sista året framgångsrikt behandlats för högt blodtryck och tyreoidea, men muskelmassan försvagades och bakbenen bar plötsligt inte mer, och med stor sorg fick vi ta avsked, och låta henne förenas med sin älskade dotter Cindy, mamma My och övriga i S'Litho's family som sprungit vidare.

Vi sörjer en älskad familjemedlem med stor närvaro och personlighet, men är tacksamma för mer än 15 fantastiska år tillsammans. Rosa lever kvar hos oss i barnbarn och barnbarnsbarn.

STAMTAVLA     AVKOMMOR     ROSAS SIDA

 

IC S*Litho's Silver Rose, DM (Cindy) BSH ns11, svart silvertippad

*2008-03-19 †2021-02-19

Dotter till Rosa och tredje generationen S*Litho's katter. En kombination av många vackra Europeiska linjer. Ensam i kullen blev hon tidigt mattes charmis. En tillgiven och kärleksfull dam som slickade mattes hand innan hon öppnade ögonen. Under senare år blev hon framför allt husses kisse, och så snart husse satt i soffan, låg hon i knät, och klappade honom på kinden och myste, särskilt efter det att hon gått i pension. Hon var diskret, men otroligt intelligent och vaksam. Cobby med en kort tät jämnt tippad päls. Till detta stora öppna gröna ögon med kraftiga eye-liner. Väl markerad nos och morrhårsfästen. En underbar mamma som tog väl hand om sina barn och gav dem mycket kärlek och trygghet.

I samband med att hon fyllde 10 år och vi hittade en sprucken tand, upptäcktes att hennes njurar läckte protein. Orsaken, kunde inte veterinären veta, men olika njuråkommor (förutom allt vi testar) är vanligt hos katter, och därför bör man kolla njurvärden på katter även utan symtom runt 10 års åldern, eller egentligen från 8 år. Hon blev insatt på medicin, som hon mådde bra på, och hade inga problem fram till i höstas, när jag upptäckte en knuta under framtassen, som visade sig vara aggressiv cancer. Knutan togs bort, två gånger, men växte tillbaka, och kombinationen av sviktande njurar och cancer, gjorde att hon fick somna in, när hon plötsligt en morgon började få symtom. Vi, mamma Rosa och barnen saknar vår älskade Cindy, men hoppas hon nu leker på de gröna ängarna tillsammans med övriga i S*Litho's familjen som somnat in.

1 nom, 2 BIV, Distinguished Merit (DM) i FIFe

STAMTAVLA    CINDYS SIDA      AVKOMMOR 

 

S*Litho's My Goldnugget (Goldie) BSH ny11 (svart goldentipped)

ägare:Carina Berg, Malmö

*2007-11-14 †2021-07-29

Dotter till My och halvsyster till Rosa, och därmed andra generationen S*Litho's. En vacker katt med lejongul päls och smaragdgröna ögon som bodde under många år hos Snowys dotter Lizzy, och de sista åren med Gustaf. Där träffade jag Goldie, när jag då och då tog en fika med matte. Goldie var mattes kisse framför allt, och när jag kom på besök var hon tom avvaktande mot mig, och visade tydligt att hennes uppdrag nu var att passa matte.Tyvärr förändrades mattes förutsättningar att ta hand om Goldie, och med sorg fick vi veta av anhöriga att Goldie fått somna in. Kanske var det trots allt den bästa lösningen för en äldre katt, som inte längre kunde få den vård hon förtjänade.

S*Litho's Garfield of Shanti (Gussen) BSH ny11 (svart goldentipped)

ägare:Carina Berg, Malmö

 

*2016-11-06 †2021-08-10

 

När Goldies matte hörde av sig och ville föryngra kattgruppen var det ingen tveksamhet från min sida att reservera Gustaf dit. Gustaf var en otroligt vacker hane, och matte och jag planerade att ställa ut tillsammans. Med sin vackra tjocka goldenpäls och stora smaragdgröna ögon skulle killen säkert gjort succé. Men livet ville annorlunda, och matte blev sjuk. Vi försökte stötta upp och hoppades att matte skulle bli så pass bra, att hon kunde ta hand om sina djur med stöd av anhöriga. Tyvärr blev det inte så, och desto värre blev jag heller inte meddelad trots kontrakt och försäkring om att jag skulle kontaktas om det blev så att man inte kunde ha kvar Gustaf. Utan katten avlivades, och lille Gustaf fick ett alldeles för kort liv. Ibland är det inte roligt vara uppfödare.