K

A

T

T

H

I

M

L

E

N

 

 

S*Litho's Desert Wanderer (Desse) BSH ny11 (svart goldentipped)

ägare:Gudrun Olofsson, Bromölla

 

*2006-04-25 †2022-03-21

 

Desse var minst i My's första kull, han gick sin egen väg från början. Med sin lejongula päls och tillgivna sätt, blev han snabbt favorit. När Gudrun och Göran kom på besök, var det ingen tveksamhet om att Desse hittat sitt hem. Vi smidde planer om att sammanstråla på utsällningar många år framöver. Men livet ville annorlunda, efter knappt ett år miste den lille kattpojken hastigt husse. Vi delade matte och lillpojkens gränslösa sorg, men minns många trevliga möten hos matte Gudrun, där hon och Desse blev ett oskiljaktigt par. Desse älskade apportera, och var med matte runt om i huset och följde med i inhägnad ut i trädgården. Vi delar Gudruns sorg och saknad, när nu Desse fått somna in efter nästan 16 år, och sprungit över regnbågsbron till mamma My och övriga syskon.

 

 

S*Litho's Baloo of Cindy (Baloo), BSH ns11 (svart silvertippad)

äg:Sara Eriksson, Uppsala

*2014-11-09 †2022-02-11

En otroligt vacker och tillgiven pojke, kullbror till Shanti och Baggie. Kraftigast i kullen med stor charm, hittade han sitt hem hos Sara, där vi vid första besök såg att det klickade direkt. Kattungen, som hade klättrat upp för mina ben, visste direkt att han skulle flytta till tjejen på besök. Baloo och Sara blev ett supertajt par genom många stormar. Vi gladdes åt rapporterna och bilderna, på en liten pojke som visste sitt stora uppdrag att stötta matte. När jag kom besök, var det ingen tveksamhet om att han hade hittat sitt hem. Han var som mamma Cindy en 'slickeputt' och satt gärna på Saras axel, och gav henne pussar, eller följde med i sin sele, på alla de äventyr. Några äventyr, var utan mattes sanktion, när han vid obevakade ögonblick gick ut, för att kolla var matte var, och mer än en gång hade vi hjärtat i halsgropen. Att han skulle bli den första av Cindys bebisar att springa vidare, och i en så tidig ålder, fanns inte på kartan. På kort tid rasade vikten, trots avsaknad av andra symtom, och veterinären lyckades stabilisera de skyhöga njurvärdena till normalnivå på bara några dagar efter att ha hittat en infektion och satt in antibiotika. Mattes förtvivlan byttes i hopp, och inte trodde vi att det skulle vända så snabbt och Baloo inte gå att rädda. Frågorna är många, och sorgen och förlusten hos matte är hjärtskärande, och delas av oss i S*Litho's family. Vi vet att Baloo nu springer fritt på de gröna ängarna, hos mamma Cindy och de andra som sprungit vidare, men här är saknaden stor, och vi hoppas så småningom få svar på vad som hände Baloo.

 

 

S*Litho's Sugar Smile of Cindy (Smille) BSH ns11, svart silvertippad

äg:Caroline, Kristianstad

*2011-05-10 †2022-02-13

Smille föddes i Cindys första kull, och var kullbror till vår Lisa. En liten tillgiven pojke med skimrande silvervit päls, fick han sitt hem hos familjen Ahlgren i Sölvesborg, där han blev lekkamrat och myskompis till barnen, där han låg och väntade innanför dörren att de skulle komma hem från skolan. När barnens allergi tilltog, hittade familjen ett nytt hem hos Caroline i Kristianstad, där han fick nya fyrbenta lekkamrater och mycket mys och kel. Tyvärr visade det sig redan runt 8 års ålder att Smilles njurar läckte protein, och han blev insatt på njurfoder och medicin, vilket förlängde hans liv i flera år till. Det var med sorg vi mottog beskedet att behandlingen inte höll längre, att den lille sötnosen slutat äta och dricka och fick somna in. Vi i S*Litho's family delar sorgen efter en älskad familjemedlem, som också sprang vidare till mamma Cindy i katthimlen, bara 2 dagar efter sin halvbror Baloo.

Njurarna är kattens svaga organ. För att tidigt upptäcka problem, väg alltid katten regelbundet så viktnedgång upptäcks i tid, prover kan tas, och behandling sättas in.