IP&EC S*Litho's Silver Moon (Snowy) BSH ns11 (svart silvertipped)

*2003-03-12 †2017-04-04

Snowy var mamma Biwas favoritbarn, det var han som fick di först, och hela livet månade hon speciellt om honom. Han var lätt att älska med sitt vackra huvud och speciella 'look'. Vår ständiga 4 åring brukade vi skämta om, som dessutom kunde säga 'mamma'. Han försäkrade sig om att få stanna kvar, genom att så fort han lämnat babylådan kravla sig upp i husses säng och somna på kudden. På kudden hade han sin plats hela livet, oavsett om det var framför TV soffan eller i husbilen, eller på ett hotell någon stans. Varje morgon skulle han bäras runt av husse och gärna dricka lite ur kranen i badrummet. Med andra ord en otroligt charmig katt, som också charmade publik och domare på de utställningar i Europa dit vi tog honom. Han blev ofta nominerad, och hade inte matte varit sådan 'hönsmamma' hade han varit oftare nominerad och i panel än han var. Men när matte tyckte det blev stressigt och för mycket för Snowy, då lämnade vi återbud till nominering och panel. Snowy var ju först och främst vår älskade sällskapskatt. Tillsammans med Ella fick han en vacker kull, där flera gått vidare i avel, inte minst genom golden honan som exporterades till Tyskland. På så sätt går Snowys vackra gener vidare i aveln. Vi är tacksamma för 14 fantastiska år tillsammans!

3 BIV, 12 nom, 6 BIS ÅRETS SILVERKATT vuxen hane 2005 SILVERKATTEN, ÅRETS BÄST I VARIANT (BIV) BRI ns11 SVERAK och BRITTRINGEN  2006, ÅRETS SYDKATT 1:a vuxen hane Kat III 2006 SYDKATTEN, ÅRETS BB-KAT VUXEN TOTALT 2006/2007 (Danmark)

 STAMTAVLA     AVKOMMOR     SNOWYS SIDA
 

 

 

EP S*Spinner's Big Al (Biggie) BSH a (blå)

*2001-03-15 †2016-02-18

Biggie var en av de vackraste och underbaraste kissar vi någonsin mött. Egentligen valde vi inte honom utan han oss. I en speciell period med mycket sorg och ledsamhet blev han vår lille solglimt med sin starka personlighet. Han var klok och tillgiven och älskade vara med över allt. Gick fint i sele och gjorde succé var han än kom. Glimtar från hans många resor kan ses i hans album. När jag började min hobbyuppfödning blev han min assistent och katteriföreståndare. det var han som fostrade och skapade trygghet till alla i S*Litho's family. Så fick han många 'avkommor' även om han själv blev tidig kastrat. Han var den som tog emot besöken, och hjälpte till att godkänna nya hem till de små katter som lämnade oss. När gäster kom var det han som tog emot, och när kattungarna lämnade 'babyrummet' så togs de först emot av Biggie och han visade gärna upp sitt nummer med att sitta fint och räcka tass. Under den period vi ställde ut honom gjorde han också succé. Han älskade pokaler som glimmar, vilka han hämtade hem en hel rad.

Katteriet har förlorat en maskot och en mångårig vän. Vår saknad är stor även om Biggie, klok som han var och väl medveten om den saknad han skulle efterlämna, valde Baggie till efterträdare från det han mötte honom första gången. Det var märkligt se hur han under ett år lärde upp honom i alla 'sina' arbetsuppgifter. Varmt tack till uppfödare Lena Schyberg för att vi fick äga och lära känna Biggie under 15 fantastiska år.

Biggie's sida!      9 nom, 1 BIV-K, 5 BIS, Årets Sydkatt 1:a kastrat kat III 2002

 

 

 

S*Litho's Desert Breeze (Brisse) BLH ny11 (svart goldentipped)

äg:Betty & John Sørensen

 

*2004-02-08 †2018-04-20

 

En liten hjärteknipare som tidigt låg bredvid mig på kudden och var helt övertygad om att han skulle stanna. Otroligt lik pappa Stello med lejongul päls och smaragdgröna ögon, men långhårig. Eftersom min inriktning var korthår, så började vi leta hem till denna speciella katt. Det var ingen tveksamhet att Brisse hittat sitt hem när vi mötte Betty och John, det klickade direkt med både oss och vårt lilla charmtroll. Under 14 år har Brisse varit kung hos detta par, som gett honom så mycket kärlek. Vi delar deras sorg och saknad, men är så tacksamma över att de fick så många år tillsammans, och att vår Brisse fick det hem han förtjänade.