C S*Litho's Jungle Tiger (Tusse) BSH ny11 (svart goldentipped) 

*2003-03-12 †2016-02-18

Tusse kom till oss i hel fostersäck och moderkaka som låg på kökssoffan (!) med Biggie och Stello vaktande. Mamma Biwa var inte riktigt med på att hon födde baby. Som ett under lyckades jag få igång honom och se honom utvecklas till en stor kraftig Brittpojke med lejonpäls och de mest smaragdgröna ögon. En snäll godmodig och pratsam pojke, som blev mest förtjust av att få sova i mattes säng när han träffade flicka i sovrummet. Rosa var den tjej i gänget som han valde till "sin". Älskade ligga i knät och mysa, och glad för att åka med i husbilen. Utställningar var för stökiga, så Tusse fick stanna hemma efter IC. Han var lite "udda" hela livet, med sitt sätt att prata och integrega med de andra katterna och ibland funderade vi om han fått syrebrist vid födelsen. Men vi älskade våran "kitchen" som vi ibland skämtsamt kallade honom.  De sista åren blev han grinig, och vi trodde ha hittat lösningen med smärtstillande efter att röntgen visat en kotskada. Men med åldern blev smärtorna värre, och när Tusse skrek i sömnen och när han vände sig, fattade vi det svåra beslutet att låta honom somna in. Vi kommer alltid att minnas vår första vackra egenuppfödda goldenpojke, som trots en dålig start stannade med oss i nästan tretton år!

 Stamtavla     Avkommor    Tusses sida

 

GIP&GIC S*Catpearl's Biwa Pearl (Biwa) BSH ns11 (svart silvertipped)

*2001-10-23 †2014-08-19

Vår drottning från Norrland, stammor tiill S*Litho's. En aristokratisk katt som förbehåll sig rätten att vara överlägsen alla andra! Ingen poserade som hon (vilket en del av hennes avkommor ärvt). En utpräglad matriark som övervakade sin familj in i det sista. Stello var hennes enda kärlek, och vi var rädda att hon skulle sörja sig ihjäl när han lämnade, men snabbt återgick hon till sin roll som matriarka några månader till och lärde upp de sistfödda i jakten mm. Hon var inte så stor i typ, många domare kommenterade att hon var typisk chinchilla av den gamla stammen. Fantastiska uttrycksfylla smaragdgröna ögon, med kraftig lining som underströk den intelligens som karakteriserade Biwa. Lätt ljus tipping. På alla bedömningssedlar står det 'SÖT'!! Vår sorg och saknad är stor, men vi är tacksamma för de tretton år vi fick tillsammans, och vi är tacksamma för att generna går igen i våra avkommor hemma hos oss, men också över Europa, Ryssland och över till Brasilien. Varmt tack till uppfödare Gerd Andersson för att vi fick bli ägare till denna speciella tjej. Hoppas du har återfunnit din Stello på de gröna ängarna!

Stamtavla    Avkommor   Biwas sida

 

CH S*Litho's Sweet Wild Honey (Sweety) BSH ny11 (svart goldentipped)

äg:Birgitta Axelsson S*Kristallkattens

 

*2006-05-15  †2014-09

 

Som mamma Sanna tillgiven på egna villkor. Runt vackert huvud med små öron och smaragdgröna ögon. Klart shaded med en djup orange bottenfärg. Älskade ligga och spana på fåglarna genom fönstret, när hon inte uppvaktas av någon fästman. En duktig mamma som fick 19 avkommor. 

 

Drabbades av FORL som inte upptäcktes innan tre tänder var kraftigt infekterade, och ägaren valde då att i stället för att dra ut tänderna låta henne somna in. FORL är en ganska vanlig tandsjukdom som är mycket smärtsam för katten. För att upptäcka ev problem med tänderna ta för vana att kolla katten i munnen och framför allt be veterinär kolla igenom vid årlig kontroll. Åtgärdas genom tandutdragning och antibiotikabehandling. En innekatt klarar sig oftast väldigt bra utan tänder. Sweety vi minns dig som en riktig liten söting. Nu slipper du ha ont och busar förhoppningsvis på  de gröna ängarna med resten av familjen som är där.