C S*Hypnotique's Stello (Stello) BSH ny12 (svart goldentipped)

*2001-05-12 †2014-04-04

Vår älskade 'lillebus', stamfar till S*Litho's, hjärteknipare nummer ett. Han var min barndomsdröm om att äga en 'lejonunge'. En underbar ljus goldenfärg med jämn tipping och stora smaragdgröna ögon, men framför allt ett fantastiskt temperament. En av de underbaraste katter jag mött som utstrålade harmoni och poesi. Lekfull som en kattunge hela livet, men däremellan älskade han att ligga och spana genom fönstret hemma på sin utsiktsplats eller i husbilen. Det var han som talade om när det var vår och dags att ta ut husbilen genom att jamande gå till dörren. Det var också han som kom och frågade om en god burk mat till familjen, eller talade om att någon ville gå en runda på balkongen. Stello hade bara en kärlek, och det var Biwa som han dagligen uppvaktade. Oftast åt de i samma matskål där de tog varannan smakbit. Vår sorg och saknad är stor, men vi är tacksamma för de tretton år vi fick tillsammans, och vi är tacksamma för att generna går igen i våra avkommor hemma hos oss, men också över Europa, Ryssland och över till Brasilien.        

Stamtavla          Avkommor    Stellos sida

 

GIC S*Litho's Jungle Queen (Queenie) BSH ny11 (svart goldentipped)

*2004-02-08  †2014-02-21

Queenie var mattes speciella kisse. Hon ville inte ha några kattungar för dem var hon rädd för, liksom ankorna vi såg under våra många resor tillsammans i husbilen över Europa. Hon älskade lugn och ro där hon kunde filosofera i fred. Så njöt hon ute på den inglasade balkongen eller på spaning i husbilen. Hon var en otroligt vacker golden tippad britt som fick många beundrande blickar på de utställningar matte orkade ta henne till. Troligen var hon första goldenbritten i Norden som blev Best In Show, med beundrande blickar från domarna pga hennes smaragdgröna ögon och korta tjocka crispiga päls med en jämn tipping (om än lite kall i färgen). Vi kommer att sakna dig, vår lilla Queenie (pussan, 'rätt katt'), husse i sitt knä i TV soffan och matte hennes blöta nos mot handen när hon hoppade upp i sängen på kvällen och tog sin plats i hörnan, där hon alltid kollade först att det var matte. Vi trodde vi skulle ha flera år kvar tillsammans. Men en aggressiv njursvikt med snabb utveckling grusade planerna. Du lämnar ett tomrum i våra hjärtan där du alltid kommer att finnas kvar tillsammans med alla fina minnen från tio härliga år tillsammans. Vi älskar och kommer att sakna dig!

3 Bäst i variant (BIV), 4 nom, 1 BIS, BEST IN VARIETY (BIV) BRI ny11 at The Swedish British shorthair ring 'BRITTRINGEN' 2008

Stamtavla     Queenie's sida

   

S*Litho's Savanna (Sanna) BSH ny12 (svart goldentipped) 

*2003-03-12  †2012-12-25

Sanna var vår diskreta dam som trivdes bäst hemma bredvid vackra prydnadssaker eller på sin spaningsplats i husbilen. Hon var speciell på många sätt:en fantastisk mamma som kom mest till sin rätt med bebisar i kattungelådan där hon alltid såg till att ha flest kattungar i sin (!) om någon hade kull samtidigt. Sanna ÄLSKADE kattungar. Hon var också vår lilla barnmorska som höll koll på om någon annan skulle föda och assisterade med pussar, spinn, tryck med tassen på rätt ställe och koll om något var på g. Vi hade hoppats hon skulle få uppleva mamma rollen någon gång till, trots att hon började bli till åren, men livet ville annorlunda. På självaste juldagen fick Sanna somna in i min famn efter att under julaftonen troligen fått en propp eller blödning i storhjärnan med så omfattande skador att hon inte kunde räddas till ett värdigt liv. Vi kommer att minnas henne som en skönhetsälskande skönhet. Hennes vackra anlag går vidare i hennes avkommor.

1 Bäst i variant (BIV)

Stamtavla   Sanna's sida    Avkommor